Pár éve egy filmfesztiválon megismerkedtünk Mónikával, és ezzel elindult a zenén, a népművészeten és táncon alapuló cseh-magyar barátság.

A malomban eltöltöltött felhőtlen a napok, a cseh akcentussal "én vagyok az, aki nem jó"-t éneklő szőke csehek és a hagyományok tisztelete szép lassan egy közös terv szövetévé álltak össze, mely a Visegrádi Alap segítségével 2012 nyarán végre megvalósulhat.

A Bebek folklór csoporttal sikeres pályáztanunk a Visegrádi Alaphoz, így nyáron kedvenc Ostrava - Proskovice-i malmunkban kézművesek és zenészek találkozhatnak és ismerkedhetnek egymás hagyományaival a változatos műhelymunkákon. A cseh, szlovák, és lengyel népművészek mellett, egyesületünkön keresztül természetesen magyarok is képviselik magukat .

A július 26-29 -dikei Kézműves találkozón Búzás Jáger Anikó, az augusztus 8-12-dikei Zenei műhelyen a Törköly együttes mutatja be a magyar népi hagyományokat.

Egyesületünk partnerszervezet a Summer Visegrad Handcraft and Folklore Music Workshops 2012 projektben. A programról bővebben a www.proskovice.eu/visegrad honlapon olvashattok.

A projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap pénzügyi támogatásával valósul meg. www.visegradfund.org