2011-ben egy képzésen jártunk Spanyolországban. A P3 képzés során összebarátkoztunk horvát és olasz szerveztekkel, és közösen elhatároztuk, hogy teszünk valamit a fiatalok társadalmi aktivitásáért.

Sikeresen pályáztunk a Fiatalok Lendületben Programban, így 2012 májusában útjára indulhatott a RAP projekt. A projekt célja, hogy segítsük a párbeszéd létrejöttét a döntéshozók és a fiatalok között, ezáltal helyi ifjúsági koncepciók létrejöttét ösztönözzük.

A projektben összesen 6 település fiataljai vesznek részt. Egyesületünk a pályázat keretében a Tótvázsonyi fiataloknak segít gondolataik, szükségleteik megfogalmazásában és segíti őket ifjúsági koncepció javaslat elkészítésében, a döntéshozókkal folytatott párbeszéd megindításában.

A projekt első álomásaként 2012. június 5-9 között a fiatalokkal Zadarban egy nemzetközi találkozón vettünk részt, ahol az olasz, magyar és horvát résztvevők bemutatták egymásnak a helyi ifjúság helyzetét és kidolgozták a program további lépéseinek részletei.

A nyár folyamán a résztvevő települések streetart rendezvényeket, fórumokot valósítaniak meg. Egyesületünk támogatásával a Tótvázsonyi fiatalok is megfogalmazzák javaslataikat, amit eljuttatnak a helyi döntéshozókhoz. Szeptemberben Veszprémben újabb nemzetközi találkozót szervezünk, ahol már a program tapasztalatait beszéljük át. Az eredményeket eljuttatjuk az EU képviselőinek is.

A zadari találkozón a projekt nagyszerűen startolt. Köszönjük a fiatalok lelkesedését, a tótvázsonyi önkormányzat támogató hozzáállását, a zadari szervezők kedvességét és az FLP pályázat pénzügyi támogatását!